70.000 ansatte i hotel- og restauranterhvervet har fået ny overenskomst
Dansk Erhverv og HORESTA har med 3F fornyet hovedoverenskomsten for hotel og restaurant. Aftalen giver tre års lønstigninger, større lønforskel mellem faglærte og ufaglærte, et styrket opkvalificeringsspor og nye, mere fleksible regler for unge medarbejdere og arbejdstid.

Ny treårig overenskomst i hotel- og restaurationsbranchen

Dansk Erhverv og HORESTA har indgået forlig med 3F Privat Service Hotel & Restauration om en fornyelse af hovedoverenskomsten. Aftalen gælder i tre år og indebærer årlige reguleringer af timelønnen på 3,75, 3,50 og 3,50 kr. Ordningen omfatter cirka 70.000 ansatte og ligger på linje med årets gennembrudsforlig, hvilket giver virksomhederne forudsigelighed og større fleksibilitet.

Et centralt element er et styrket uddannelses- og opkvalificeringsspor. Lønforskellen mellem faglærte og ufaglærte tjenere øges, og der indføres en model, der skal gøre det lettere for ufaglærte at blive faglærte. Formålet er at forbedre rekruttering og fastholdelse i en arbejdskraftpresset branche.

Overenskomsten justerer desuden rammerne for unge medarbejdere. Med fagfleksibilitet kan mindreårige udføre de opgaver, som den nye lovgivning om unges arbejde giver mulighed for. For denne gruppe indføres en mere smidig arbejdstidsmodel med en minimumsgaranti på 20 timer over fire uger, så arbejde kan kombineres med skolegang.

Relaterede artikler
Gratis adgang til alle juridiske nyheder, artikler og opdateringer.
Opret dig gratis i dag, vælg dine fagområder, og få adgang til et skræddersyet nyhedsoverblik, der gør dig klogere – og holder dig foran.